Kaip gražiai nulupti apelsiną?

Taigi, kaip nulupti apelsiną, kad jis būtų ne tik skanus gardėsis, bet ir vaisių stalo puošmena. Prireiks dviejų daiktų:

Bus du dideli žingsniai ir keliatas mažesnių, taigi pradėkime nuo apelsino viršaus įpjaudami taip kaip parodyta žemiau:

Pirmas žingsnis gražiai lupant apelsiną

tęsiame apelsino žievelės įpjovimą spiralės forma stengdamiesi išlaikyti vienodus atstumus tarp griovelių:

pirmo žingsnio pabaiga... Jeigu gavote tokį (Žr. nuotrauką aukščiau), arba bent panašų rezultatą skaitome toliau, jei ne imam naują apelsiną ir bandom dar kartą.

Antras žingsnis

Na ir liko šioks toks formalumas atsikratyti likusios apelsino žievelės. Ruošiant vaisių stalą manyčiau galima būtų apsistoti ir ties dabartiniu variantu, nes nuluptas apelsinas nėra toks gražus koks norėtųsi, kad būtų. :)

Taigi, pradedame lupti nuo viršaus, štai taip: ir... gauname kažką tokio:

Reziumė

Jei kam atsibodo rankomis lupti apelsiną, šis lupimo metodas ne tik pagražins vaisių stalą, bet ir svečiams nereikės kankintis draskant apelsino žievę nagais.

This article is my 11th oldest. It is 162 words long, and it’s got 5175 comments for now.